2021-08-27 15:27:07• hírek • Agerpres

A szenátus elnöke megerősítette, hogy drogot találtak az AUR-frakció egyik alkalmazottjánál

Mircea Gheorgheosu. Fotó: realitatea.net
Mircea Gheorgheosu. Fotó: realitatea.net

Rendőrségi források szerint vizsgálat indult a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyik parlamenti alkalmazottja ellen, aki egy marihuánát tartalmazó borítékkal a zsebében akart bemenni a munkahelyére.

A bukaresti rendőrség pénteken hivatalosan csak annyit közölt: a kormányőrség (SPP) pénteken a parlament egyik bejáratánál feltartóztatott egy férfit, akinek egy 'gyanús boríték' volt a zsebében. Az ügyben a szervezett bűnözés elleni rendőrség vizsgálódik.


Az AUR társelnöke, George Simion a hírre úgy reagált: a nyomozás lezárása után a párt 'megfelelő intézkedéseket' hoz az alkalmazottjuk ügyében. 'Az biztos, hogy Gheorgheosu úr nem lesz a miniszterelnök-jelöltünk' - jelentette ki a politikus.


A szenátus elnöke, Anca Dragu utóbb megerősítette, hogy az AUR frakciójának egyik alkalmazottját, Mircea Gheorgheosut feltartóztatták csütörtökön tiltott szerek birtoklása miatt a parlament egyik bejáratánál. A férfit őrizetbe vették, és átadták a rendőrségnek, a nyomozás folyamatban van - mondta el a házelnök.


Újságírói kérdésre válaszolva, Dragu elmondta: az ügy a fegyelmi bizottság elé kerül, de mivel az AUR frakciójának alkalmazottjáról van szó, 'a párt az, amelynek tennie kell valamit'.


Arra a felvetésre, miszerint Mircea Gheorgheosu a kormányőrségnek azzal védekezett, hogy csak kis mennyiségű, saját használatra szánt drog volt nála, a házelnök kijelentette: a törvény a saját használatra szánt kábítószer birtoklását is tiltja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: